Bestuurders lopen meer dan £ 2 miljoen aan besparingen mis door hun rijbewijzen met fotokaart niet online te verlengen

Uit nieuwe cijfers van DVLA blijkt dat chauffeurs £ 2,3 miljoen aan besparingen misliepen door hun rijbewijs met fotokaart niet online te verlengen. Volgens nieuwe cijfers van DVLA hebben chauffeurs een besparing van £ 2,3 miljoen misgelopen door hun rijbewijs met fotokaart niet te vernieuwen met behulp van de online service van DVLA.

Verlengingsaanvragen

Het bureau heeft onthuld dat tussen april 2020 en maart 2021 ongeveer 23% van de 2 miljoen verlengingsaanvragen die het ontving, per post of via het postkantoor werd ingediend. Dit ondanks dat de online service sneller en goedkoper is.

Online gaan is de goedkoopste manier om een ​​rijbewijs met fotokaart te verlengen. De regels omtrent militaire colonne vind je online. Het verlengen van een rijbewijs met fotokaart met GOV.UK kost £ 14 en de bestuurder ontvangt zijn nieuwe rijbewijs in slechts 5 dagen. Het plaatsen van een aanvraag bij DVLA kost £ 17 en duurt langer.

Online aanvraag

Klanten die online een aanvraag indienen, kunnen ook de voortgang van hun rijbewijs volgen door naar de pagina voor het aanvragen van uw rijbewijs op de GOV.UK-website te gaan. Oefenen ANWB theorie examen is mogelijk online. Bestuurders zijn wettelijk verplicht om hun rijbewijs met fotokaart elke 10 jaar te vernieuwen en ontvangen een herinnering van DVLA voordat hun huidige rijbewijs verloopt.