Een voormalige Amerikaanse penningmeester over crypto-investeringen in 2022: ‘De trein heeft het station al verlaten’

Als je er net aan denkt te investeren in cryptocurrencies of blockchain-technologie, zegt de voormalige Amerikaanse penningmeester Rosie Rios dat je waarschijnlijk al te laat bent om op de begane grond binnen te komen. “De trein heeft het station al verlaten”, vertelt Rios, die van 2009 tot 2016 penningmeester was in de regering-Obama, aan CNBC Make It. “Blockchain-technologie is hier.”

Rios, een gastonderzoeker aan de Harvard University, heeft een groot deel van haar post-overheidscarrière opgebouwd rond beleggen en crypto. daytraden crypto voor beginners vind je online. Ze is bestuurslid van blockchain-start-up Ripple, CEO van vastgoedinvesteringsadviesbureau Red River Associates en investeerder in de online realityshow “Unicorn Hunters” naast co-sterren Steve Wozniak en Lance Bass.

Advies

Op basis van die ervaringen zegt Rios dat ze één advies heeft voor iedereen die wil investeren in op blockchain gebaseerde platforms of activa zoals cryptocurrencies of NFT’s: blijf bij eenvoudige, fundamentele vragen zoals “Is het product praktisch?” of “Is er ruimte voor groei?”

Omdat veel experts van mening zijn dat activa zoals NFT’s slechts een speculatieve flits in de pan zijn, zegt Rios dat ze alleen zal investeren in platforms die groeipotentieel hebben en zinvolle diensten of echte waarde bieden.

“Of er intrinsieke waarde is, is heel belangrijk voor mij”, zegt ze.

 

Hoe ik van de ene op de andere dag een dogecoin-miljonair werd

Voor haar betekent dat begrijpen hoe het ‘verantwoord’ kan worden gebruikt en of het u tijd of geld kan besparen. Dat is de belangrijkste reden waarom ze lid werd van het bestuur van Ripple, zegt ze: de cryptocurrency, XRP, adverteert met de mogelijkheid om grensoverschrijdende betalingen sneller en goedkoper te vergemakkelijken dan traditionele valutadiensten. “Het is niet alleen de toekomst”, zegt Rios. “Het wordt al over de hele wereld gebruikt.”

Cruciaal is dat Rios hoopt dat 2022 meer duidelijkheid zal verschaffen over de regelgeving voor de cryptomarkt. In november zei een groep regelgevers, waaronder de Amerikaanse Federal Reserve, dat wetgevers van plan zijn meer duidelijkheid te bieden over hoe banken en andere grote financiële instellingen volgend jaar met cryptocurrency mogen omgaan.

Aandelen die inflatie spelen, bewegen nauw samen met cryptocurrency, ontdekte Trivariate Research

De behoefte aan duidelijkheid strekt zich uit tot Ripple, dat verwikkeld is in een lopende rechtszaak met de Securities and Exchange Commission over de vraag of de XRP-cryptocurrency een virtuele valuta of een beveiliging is. De laatste classificatie zou vereisen dat het onder strenger regelgevend toezicht valt.

 

Afgezien van de regelgeving lijkt de cryptomarkt volgend jaar waarschijnlijk te blijven groeien, na voor het eerst in november een totale waarde van $ 3 biljoen te hebben overschreden. beste crypto voor 2022 vind je online. Grote bedrijven zoals Microsoft, PayPal en zelfs Burger King accepteren al in sommige vormen cryptocurrency.

Anderen hebben al plannen aangekondigd. Bioscoopketen AMC zegt dat het binnenkort bitcoin zal accepteren als betaling voor bioscoopkaartjes, en WhatsApp zegt dat het een nieuwe crypto-betalingsfunctie test.

Rios zegt dat ze “zeer hoopvol” is dat meer grote spelers in 2022 zullen volgen – of, in ieder geval, “de juiste mentaliteit hebben om deze gesprekken te beginnen en hopelijk een pad voorwaarts te bieden.”